Samandağ Belediyesi geri dönüşüm çalışmalarıyla doğa ve insan dostu belediyecilik faaliyetlerini sürdürüyor.Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’in talimatlarıyla gerçekleştirilen kampanyalara okullar ,işletmeler,vatandaşlar ilgi göstererek desteklerini sunuyorlar.
Samandağ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünden yapılan açıklamada:” Kuşalanı Anaokulu,Karaçay İlkokulu,Kültür Dersanesi,Asmar market sorumlularının talepleri üzerine,ilgili yerlere iç mekan kutuları bırakıldı.Gözene Mahallesinde bulunan,Defne Rotary ilköğretim okuluna,biriktirmiş oldukları atık kitaplar karşılığında,Bora Geri Dönüşüm firması tarafından kırtasiye malzemeleri teslim edildi.Atatürk Mahallesinde bulunan Cafe Cafe adlı işletmede biriktirilmiş olan 50 lt bitkisel atık yağ,birimimiz tarafından alındı.İşletmeye biriktirmiş olduğu atık yağ miktarı karşılığında,Deha Biodizel firmasının temin ettiği promosyon ürünler teslim edildi.”ifadelerine yer verildi.

Belediye yetkilileri açıklamalarında:“ 1 ton kağıdın geri dönüşümüyle 17 adet yetişmiş çam ağacının kesilmesi engellenmiş olur.1 ton cam atığın geri dönüşümüyle 100 Litre benzin tasarrufu sağlanmış olur.1 ton plastik atığın geri dönüşümüyle 14.000 kW saat enerji tasarrufu sağlanır.1 ton metal atığın geri dönüşümüyle 1.300 kg hammadde tasarrufu sağlanır.”ifadelerine yer verdiler.