Başkan Nehir, Samandağ Belediyesi tarafından açılan İşaret dili kursunu ziyaret etti. Samandağ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılan, 10 Temmuz Salı günü itibarı ile başlayan ve Samandağ’ lı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kursta, Başkan Nehir kursiyerlerle bir araya geldi. Atatürk Mahallesi’nde bulunan çok amaçlı salonda, her Salı ve Cuma günü, saat 13:00 ile 16:30 saatleri arasında işaret dili eğitmeni Leyla Demir tarafından verilen kurs hakkında bilgi alan Başkan Nehir, eğitim sonrasında eğitimi tamamlayacak kursiyerlere katılım belgesi verileceğini belirtti.

Eğitimin ilk haftasında derse katılan, engelli vatandaşların ihtiyaçlarına önem verdiklerini ve onların yaşam kalitesini artırmak için çalıştıklarını belirten Başkan Nehir; “ çok değerli bir iş yapıyorsunuz. Dilini öğrenmeye çalıştığınız çocuklar bizim çocuklarımız. Yarın bizim de ne olacağımız belli değil. Her an her birimiz birer engelli potansiyeli taşıyoruz. Bu çerçevede sadece işitme engelli veya görme engelli değil herhangi bir duyumuzu kaybettiğimiz zaman bu pozisyona düşme riskimiz var. Bu yüzden çok medeni ve çok insani bir şey yapıyorsunuz. Her zaman engellilerimize destek olunması gerektiğine, aradaki engellerin kaldırılması gerektiğine inanıyor ve bu işaret dili eğitimi sayesinde onları daha iyi anlamak, isteklerine karşılık verebilmek adına önemli bir adım atılacağını düşünüyorum. Bu yönüyle değerli hocamızın da emeğine sağlık diyor, kendilerine teşekkür ediyorum. Sizlere başarılar diliyorum.”ifadelerini kullandı.

Kursiyerlerle birlikte kursa katılan Başkan Nehir, işaret dilinde bazı figürleri kursiyerlerle beraber uyguladı.