Adem Nural Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 12 Mart İstiklal Marşı' nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeniyle Adem Nural Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda etkinlik düzenledi. Etkinliğe Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hilmi Kapo, Samandağ İlçe Sağlık Müdürü Şafak Miçooğulları, Samandağ’lı İşadamı Adem Nural ve diğer kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiirlerden sonra sinevizyon gösterimi ile devam etti. Oratoryo gösterisi gerçekleşti. Ortaokullar arası İstiklal Marşı oluma yarışmasında dereceye giren öğrenciler istiklal marşını okudu. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hilmi Kapo verdi. Etkinlik ödül töreni ile sona erdi.