İlçemiz okullarından Çöğürlü Ortaokulunda yapılan karne töreninde çocuklar karne heyecanı yaşadı. Düzenlenen karne törenine Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız , İlçe Milli Eğitim Müdürü Hilmi KAPO,Çöğürlü Muhtarı Mehmet Doğru, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katılım gösterdi. Törende konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hilmi KAPO, öğrencilerin yorucu bir eğitim-öğretim dönemi geçirdiklerini ifade ederek sağlıklı ve neşeli bir tatil geçirmelerini diledi.
Karne heyecanı yaşayan öğrencilerin sevincine ortak olan Hilmi KAPO, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Protokolün değerli üyeleri, kıymetli meslektaşlarım, değerli veliler sevgili öğrenciler; 2017-2018 eğitim öğretim yılı 1.dönem sonu karne törenine hoş geldiniz. Kıymetli meslektaşlarım yorucu bir eğitim-öğretim döneminin sonuna geldik. Yapmış olduğunuz başarılı çalışmalarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Ailenizle ve sevdiklerinizle iyi bir tatil geçirmenizi temenni ediyorum. Öğretmen arkadaşlarıma yıl boyunca yararlı ve fedakâr çalışmalarında dolayı tekrar teşekkür ediyor, sağlık mutluluk ve başarı dolu günler diliyorum. Hepinize iyi tatiller.” dedi.
6/C sınıfı öğrencilerinden Doğus Arslan “okul “ adlı şiiri okudu.
Okul öğrencileri ”bir ışık istiyorum “adlı oratoryoyu okudu.
6/B sınıfı öğrencilerinden Eylül Doğru “Karne Sevilmez mi?” adlı şiiri okudu
Müzik öğretmeni ö,Önder Kırbıyık okul öğrencileri şarkılarını seslendirdi.
Halk eğitim merkezi tarafından hazırlana Anadolu Ateşi Halk Dansları sergilendi.
5/A sınıfından Eylem Doğru ,6/B sınıfından Sabri Doğru,7/B Sınıfından Aslı Doğru,8/A sınıfından Sıla Oğur’a temsili karne dağıtımı yapıldı. Karne dağıtımın ardından tören sona erdi.