Türkiye Felsefe Kurumu’nun Türkiye genelinde organize ettiği 22. Liseler Arası Felsefe Olimpiyatları 3 Aralık 2017 tarihinde yapıldı. Türkiye Felsefe Kurumu merkez jüri üyeleri 8 Aralık 2017’de dereceye giren isimleri belirlemek üzere Samandağ Atatürk Anadolu Lisesi ‘nde toplandı. Jüri üyesi felsefeciler, Samandağ Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya gelerek felsefeye ilgi duyan öğrencilerle kavram üzerine atölye çalışması yaptılar. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hilmi KAPO, okulda jüri üyelerini ziyaret etti. Okul müdürü Enver Canbolat, Samandağ Kaymakamı Dr. Cahit Çelik, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’e ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hilmi Kapo’ya katkılarından dolayı teşekkür etti. Türkiye Felsefe Kurumu jüri üyeleri 8-11 Aralık tarihleri arası Samandağ’da çeşitli etkinliklere katılacaklarını ifade etti. Jüri üyelerinin yapacağı değerlendirmeler sonucunda 1. Ve 2. olan öğrencilerin Mayıs ayında ülkemizi Avrupa Felsefe Olimpiyatlarında temsil edeceklerini söyledi.

Türkiye Felsefe Kurumu jüri üyeleri şu isimlerden oluşuyor:
1. Nuran Direk (Ekip Başkanı, Çocuklarla Felsefe Kurumu Başkanı)
2. Çiğdem Şimşek
3. Gülfer Birsin