Ömrünü tamamlamış lastikler geri dönüşümle doğaya kazandırılıyor
Samandağ Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri geri dönüşüm programlarını sürdürüyor.Samandağ Belediyesi ilçe sınırları içerisinde ömrünü tamamlamış lastiklerin çevreye zarar vermeden, geri kazanım ve bertarafı için ücretsiz toplayıp geri dönüşüme kazandırıyor.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir tarafından yapılan açıklamada,ömrünü tamamlamış lastiklerin bilinçsizce atılmasının çevreyi ve insan sağlığını olumsuz etkileyeceğini ifade edildi. Açıklamanın devamında , biriktirdiğimiz lastikler çevre ve insan sağlığına verdiği zararlarından dolayı geri dönüştürülmek üzere Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan lisanslı firmaya teslim edilerek, ülke ekonomisine katkı sağlamış oluyoruz. Doğaya gelişi güzel bırakıldıklarında tamamen bertaraf olmaları yüzyıllar süren ve canlı hayatına büyük zarar veren eski lastiklerin toplama, taşıma ve geri kazanım çalışmaları büyük önem taşıyor. Bu sebeple eski lastiklerin lisanslı geri dönüşüm firması tarafından alınarak geri kazanımlarının sağlanması için koordinasyon görevi yürütüyoruz.İlçemiz genelinde çevre kirliliğine neden olan ömrünü tamamlamış lastikler toplatılıyor. Ömrünü tamamlamış lastikler geri dönüşümle doğaya kazandırılıyor.”ifadelerine yer verildi.