24 Kasım Öğretmenler Günü, Samandağ 75. Yıl Parkında büyük bir coşku ile kutlandı. Sabah saat 09:00’da başlayan kutlama törenine Samandağ Kaymakamı Dr. Cahit Çelik, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Emrah Nergiz, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kamacı, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Ateş, İlçe Milli Eğitim müdürü Hilmi Kapo, Sivil Toplum Kuruluşları, Daire Amirleri, Okul Yöneticileri, Öğretmen ve Öğrenciler katıldı. İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Parkında bulunan Atatürk Anıtına çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra törene Samandağ Kültür Merkezinde devam edilerek Yüksel Acun Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı programlarla kutlandı.
Samandağ Kültür Merkezi’nde Kutlama Devam Etti

24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamaları 75. Yıl Parkında gerçekleşen çelenk koyma töreninden sonra Samandağ Kültür Merkezinde devam etti. Saat 10:00’da Samandağ Kültür Merkezinde başlayan programa Samandağ Kaymakamı Dr. Cahit Çelik, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Emrah Nergiz, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kamacı, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Ateş, İlçe Milli Eğitim müdürü Hilmi Kapo, Sivil Toplum Kuruluşları, Daire Amirleri, Okul Yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hilmi Kapo günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi. Yüksel Acun Anadolu Lisesi 10/F öğrencilerinden Melek Emir, Ömer Küçükkaya’nın “Kırık Kalem” ve 12/A sınıfı öğrencilerinden Işık Soğan, Ceyhun Atuf Kansu “Dünyanın Bütün Çiçekleri” adlı şiirleri okudular. Yüksel Acun Anadolu Lisesi Müdürü Necdet Miçooğulları yönetiminde aday öğretmenlerin yemin töreni gerçekleşti. “Öğretmen Nedir” adlı sinevizyon gösteriminden sonra Yüksel Acun Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış oldukları oratoryo sergilendi. Ardından İlçe Kaymakamı Dr. Cahit Çelik tarafından emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi verildi. Öğrenciler tarafından hazırlanan müzik dinletisinin sunumunun ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü konulu resim, şiir, kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Program ödül töreninden sonra sonlandı.
Ödül alan öğrenciler;
- Kompozisyon yarışmasında Bedi Sabuncu Anadolu Lisesi’nden Aslı Açar’a mansiyon ödülünü İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Ateş verdi
- Şiir yarışmasında üçüncü olan Karaçay Hürriyet Ortaokulundan Hazal Kocaoğlu’na, resim yarışmasında üçüncü olan Çöğürlü İlkokulu’ndan Ege Karataş’a, kompozisyon yarışmasında üçüncü olan Kuşalanı Anadolu Lisesi’nden İnci Keser’e üçüncülük ödüllerini Garnizon Komutanı Emrah Nergiz verdi.
- Şiir yarışmasında ikinci olan Kuşalanı Ortaokulundan Zeynep Aba’ya, resim yarışmasında ikinci olan Mızraklı Kenan Ahmet Öztürk İlkokulundan Damla Kuş’a ve kompozisyon yarışmasında ikinci olan Yüksel Acun Anadolu Lisesi’nden Nidal Erem’e ikincilik ödüllerini Samandağ Belediye Başkan Vekili Mehmet Ali Kamacı verdi.
- Şiir yarışmasında birinci olan Değirmenbaşı Ortaokulundan İnci Terbiyeli’ye, resim yarışmasında birinci olan Yaylıca İlkokulundan Fidan Su’ya ve kompozisyon yarışmasında birinci olan Jan ve Suphi Beylüni Anadolu Lisesi’nden Meryem Necla Tümkaya’ya birincilik ödüllerini İlçe Kaymakamı Dr. Cahit Çelik verdi.

Programın sunuculuğunu Yüksel Acun Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Elif Şirinoğlu yaptı.