Samandağ Kıyı Kenar Çizgisi mağdurları, Belediye Başkanı Mithat Nehir, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, Sivil Toplum Kuruluşları ile dün bir araya gelerek Kıyı Kenar Çizgisi sorununu görüştüler. Deniz Sitesi Kardelen Cafe Restaurant’ta gerçekleşen kahvaltı toplantısına, Samandağ Esnaf Odası Başkanı Refik Gümüşoğlu, Samandağ Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Sait Kahiloğulları, Muhasebeciler Odası Samandağ Temsilcisi Gül Oruç, ATSO Meclis Başkanı Salahattin Eskiocak, Genel Sekreter yardımcısı Ali Mullaoğlu, ve Kıyı Kenar Çizgisi mağdurları katıldı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Mithat Nehir :”Bu sorunla ilgili şimdiye kadar geliştirilen ortak bir mücadele hattı yoktur. Şu anda gelinen noktada hukuki süreci tükenmiştir. Ancak yıkım kararı olmadığı için itirazlar oldu. Daha sonra yıkım için rapor geldi. Burada ciddi bir mağduriyet söz konusudur. Buna çözüm gerekiyor. Zaten bölgemiz Suriye savaşı ile beraber ekonomi ve turizm alanında mağdur olmuştur. Bunun üzerine yıkım olması durumu daha da zorlaştırıyor. Bu işin hukuki süreci bitebilir ama vicdanlarda bitmemiştir. Sivil Toplumun çözüm için gayret göstermesi gerekiyor. Bizler adil, insanları mağdur etmeyen çözümden yanayız.” dedi. Başkan Nehir’in konuşması katılımcılar tarafından alkışlandı.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ATSO başkanı Hikmet Çinçin yaptığı konuşmada “ Bu sorunla ilgili Antakya’da bulunan Sivil Toplum Kuruluşları da destek verebilir. Bu konu resmi mercilere taşınmalıdır. Biz ATSO olarak sizlerle beraberiz. Elimizden gelen her türlü desteği sunacağız diyalog yolarını kapatmayacağız ve ısrarlı olacağız. Bu konunun istişareyle ve açık bir şekilde çözülmesi gerekiyor.” dedi. Daha sonra mağdurlar konuyla ilgili görüşlerini sunarak bu konuda ATSO’dan destek beklediklerini dile getirdiler.

Denizde gerçekleşen toplantıdan sonra Samandağ Beledyesini ziyaret eden Atso Başkanı Hikmet Çinçin,Atso Meclis Başkanı Selahettin Eskiocak, Atso Genel sekreter Yardımcısı Ali Mullaoğlu ,Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız’la istişarede bulundular.