Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Samandağ İlçesi genelinde saat 09.05'te anıldı. Sirenler çaldı ve herkes saygı duruşunda bulundu. Parklarda oturanlar ayağa kalktı, yolda yürüyenler durdu, yoldaki araçlar, karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşlar yeşil ışık yanmasına rağmen Atatürk için 1 dakika saygı duruşunda bulundu. Samandağ Belediyesi yönetimi ve personeli hizmet binasının dışına çıkarak saygı duruşunda bulundu ve İstiklal marşını okudu. Ayrıca sosyal medya’da Samandağ Devlet Hastanesi önünde gerçekleştirilen 1 dakikalık saygı duruşu paylaşıldı. Resmi anma töreni sırasında bir vatandaş Atatürk büstüne gelerek buhur yaktı ve dua etti. İlçe protokolünün yakın ilgisi ile karşılaşan vatandaş Mustafa Kemal Atatürk’e sevgisini ifade etti.