Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’in talimatları ile Samandağ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri belirlenen programlar dahilinde parke, bordür ve kaldırım çalışmaları ilçe genelinde sürdürülüyor. Samandağ Belediyesi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada; "ilçemizin farklı noktalarında devam eden çalışmaları her fırsatta denetleyip ekiplerimizden bilgi alıyoruz. Mahalle sakinlerini ve esnafımızı da dinliyor, talep ve şikayetlerini dikkate alıyoruz. Samandağ sınırları içerisinde yaşayan bütün vatandaşlarımıza, ihtiyaç duydukları çalışmalar tamamlanıncaya kadar kesintisiz hizmet vermeye devam edeceğiz." İfadeleri kullanıldı.

İlçenin yüzünü güzelleştirmek, vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak adına birçok alanda hizmet üreten Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe genelinde yapılan çalışmalar;
- Yeşilada Mahallesi 74. Sokak’ta parke öncesi temizlik çalışması yapılıyor.
- Atatürk Caddesi Favvar mevkii silindir ile sıkıştırma çalışması yapılıyor.
- Mağaracık Mahallesi İstiklal Caddesi Çıkmaz Sokak’ta silindir ile stabilize çalışması yapılıyor.
- Çevlik’te malzeme hazırlama ve yükleme çalışmaları devam ediyor.
- Mağaracık Mahallesi Yasemin Sokak’ta bahçelere giden yolda düzenleme çalışmaları yapılıyor
- Çöğürlü Mahallesi ‘nde Çöğürlü İlköğretim Okulu ve Sağlık Ocağına giden yolda yeni parkeye hazırlık çalışması yapılıyor.
- Yeşilada Mahallesi 77. Sokak’ta parke öncesi temizlik çalışmaları yapılıyor.
- Tomruksuyu Mahallesi’nde temizlik ve parkeye hazırlık çalışması yapılıyor.
- Yeşilada Mahallesi 80. Sokak’ta parke altı malzeme serme çalışması yapılıyor.
- Yeşilada Mahallesi Sed yolunda pmt sıkıştırma çalışması bitmiş olup astara hazır hale getirildi.