Hatay Makine Mühendisleri Odası Başkanı Cem Ergönül, İl Sekreteri Cemil Baklacı, Teknik Personel Tolga Temizsoy Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’i makamında ziyaret etti. Başkan Nehir ile fikir alışverişinde bulunan makine mühendisleri ilçenin gelişimine sunmuş olduğu katkılardan dolayı başkan Nehir’in çalışmalarını takdir ettiklerini ifade ettiler.
Hatay Makine Mühendisleri Odası Başkanı Cem Ergönül Tek Yön Uygulaması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Cem Ergönül:”Tek yön uygulamasının olumlu olduğu görüşündeyiz. Yeni uygulamalarda doğal olarak bir geçiş süreci yaşanır. Tek yön uygulamasının olumlu bir adım olduğunu düşünüyoruz. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.”dedi.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir: “Tek yön uygulaması ile şehir trafiğinin rahatladığını düşünüyorum. Yeni bir uygulama olmasından dolayı eksiklikler, hatalar olabilir. Bizler vatandaşlarımızın, şoförlerin, esnafımızın görüşlerini alarak eksiklikleri, hataları gidermeye çalışıyoruz. Şimdi daha iyi bir noktadayız. Bu uygulamanın başarılı olması için kurallara uyulması gerekmektedir. Kurallara uyulmadığı zaman hangi uygulama yapılırsa yapılsın yinede belli sıkıntılar olacaktır. Çift yönlü parklar, uygunsuz noktalarda durmak, trafiğin akışını engelleyecek üçüncü şerit, dördüncü şeritte yapılan parklar ciddi sıkıntıdır. Trafik kurallar ihlal edilirse doğal olarak tekrar tıkanıklığa neden olacaktır. Dünyanın her yerinde mevcut olan trafik kurallarına uyulduğu takdirde, bu uygulamayla birlikte trafik sorununu aşacağımızı düşünüyorum.”dedi.