Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’in daha temiz çevre ve daha sağlıklı gelecek hedefi ile Samandağ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından geri dönüşüm çalışmaları sürdürülüyor. Samandağ genelinde bitkisel atık yağ kullanan üreticiler, okullar ve sağlık kuruluşlarından atık yağları toplanma ve geri dönüşüme kazandırma çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Samandağ Belediyesinden yapılan açıklamada; “ Ekim ayında ilçemiz sınırları içerisinde bulunan işletmelerde biriktirilmiş olan 900kg(978 lt) bitkisel atık yağlar, birimimiz ve Deha Biodizel firması tarafından toplanmıştır. Geri dönüşüm çalışmalarımız ilçe genelinde devam ediyor ” ifadeleri kullanıldı.
Açıklamanın devamında Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yapılan diğer çalışmalara da değinen yetkililer; “ Bitkisel atık yağ kampanyamızın yanı sıra plastik, cam atıklar ve ömrünü tamamlamış atık lastikler geri dönüşüme kazandırılıyor. İlçemiz sınırları içerisinde bulunan okullarda öğrencilere çevre bilinci aşılamak amacıyla geri dönüşüm hakkında bilinçlendirme çalışması yapılıyor. Okullar ve kamu kuruluşlarına atık çöp toplamak için iç mekan kutuları yerleştiriyoruz. Daha sağlıklı bir çevre için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” ifadelerin yer verdi.