Samandağ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından gerek araç trafiği gerekse yaya trafiğini rahatlatmak amacıyla ilçe genelinde çalışmalar sürdürüyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Samandağ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünün ortak çalışmaları ile Ahmet Rasim Caddesi ve Nazım Hikmet Ran Caddelerinde kaldırım düzenleme çalışması yapılıyor.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’in daha yaşanabilir bir Samandağ hedefi ile çalışmalarını gerçekleştiren ekipler ilçe genelinde yol yapım ve onarım çalışmalarının yanı sıra parke kaplama ve beton asfalt çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Samandağ Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mehmet Ali Bulut, yapılan çalışmaların Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’in talimatları ile gerçekleştirdiklerini belirterek; “ Samandağ’da vatandaşlarımızın daha rahat ulaşım sağlamalarını sağlamak, araç ve yaya trafiğini rahatlatmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son olarak yaya trafiğini rahatlatmak amacıyla Ahmet Rasim Caddesi ve Nazım Hikmet Ran Caddelerinde kaldırım düzenleme çalışmalarını başlattık. Ayrıca, araç trafiğini de rahatlayacak yol açma, tesviye ve parke kaplama çalışmalarımız da devam ediyor. Bugün itibarıyla Fen İşleri ekiplerimiz Huzurlu Mahallesi’nde yeni yol açma çalışması gerçekleştiriyor. Deniz Mahallesi Kanal Yolunda stabilize yol çalışması yapılıyor, Sutaşı Mahallesi Hacı Bektaşı Veli Caddesine çıkan ara sokakta stabilize yol çalışması yapılıyor, Tekebaşı Mahallesi Tekebaşı Ortaokulu yanında parkeye hazırlık çalışması yapılıyor. Vatandaşlarımızın daha rahat ve güvenli ulaşım sağlamaları için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İfadelerine yer verdi.