Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’in daha temiz çevre ve daha sağlıklı gelecek hedefi ile Samandağ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından geri dönüşüm çalışmaları sürdürülüyor. Samandağ genelinde bitkisel atık yağ kullanan üreticiler, okullar ve sağlık kuruluşlarından atık yağları toplanma ve geri dönüşüme kazandırma çalışmaları gerçekleştiriliyor.
Samandağ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Suat Berber tarafından yapılan açıklamada; “ Atatürk Mahallesinde bulunan Botanik Cafe ve Abu Süleyman pişirim adlı işletmelerde biriktirilmiş olan toplam 100 litre bitkisel atık yağ, birimimiz ekiplerince teslim alınarak, işletmelere biriktirmiş oldukları atık yağ miktarı karşılığında Deha Biodizel firmasının temin ettiği promosyon ürünler teslim edildi. Geri dönüşüm çalışmalarımız ilçe genelinde devam ediyor ” dedi.

Yapılan diğer çalışmalara da değinen Suat Berber; “ Bitkisel atık yağ kampanyamızın yanı sıra ömrünü tamamlamış atık lastikler, plastik ve cam atıklar geri dönüşüme kazandırılıyor. İlçemiz sınırları içerisinde bulunan okullarda öğrencilere çevre bilinci aşılamak amacıyla geri dönüşüm hakkında bilinçlendirme çalışması yapılıyor. Okullar ve kamu kuruluşlarına atık çöp toplamak için iç mekan kutuları yerleştiriyoruz. Daha temiz bir Samandağ ve daha sağlıklı bir gelecek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” ifadelerin yer verdi.