Samandağ Belediyesi tarafından gerçekleştirilen işaret dili kursunu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir tarafından törenle takdim edildi.
Bu gün saat 13.00’de Samandağ Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen törende konuşma yapan Başkan Nehir Samandağ Belediyesi olarak her türlü engel grubuna destek olmak ve destek olmak isteyenlere de imkan sunmak için çaba sarf ettiklerini belirtti.

İşaret dilinin öneminden bahseden Başkan Nehir,İşitme engelli vatandaşlarımızın karşılaştığı birçok soruna değinerek , işaret dili eğitiminin işitme engellilerin sorunlarının çözümü noktasında son derece önemli role sahip olduğunu belirtti.
İşaret dilinin yaygınlaştırılmasının gerekli olduğunu bu anlamda işaret dili kursları ile birlikte işaret dili bilen insanların sayısını arttırtmayı hedeflediklerini ifade etti. Engelleri aşıp engelsiz bir yaşam yaratmak için hep birlikte el ele çalıştıklarını İfade eden Başkan Nehir kurslarımıza katılım sağlayan kursiyerlere ve eğitimcilere teşekkür ediyoruz, dedi.

Sertifika törenine Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, Samandağ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fikret Özçelik ve kursiyerler katıldı.
Samandağ Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde verilen eğitimin 162 saat sürdüğü toplamda 77 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığı ve kursun eğitimci Leyla Demir tarafından verildiği belirtildi.