Samandağ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından Bitkisel Atık Yağların geri dönüşümü ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Samandağ’ın bütün mahallelerinde bulunan, bitkisel atık yağ kullanan üreticiler, sağlık kuruluşları ve okullardan atık yağları toplama ve geri dönüşüme kazandırma çalışmaları sürdürülüyor.Samandağ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Suat Berber tarafından yapılan açıklamada; “Samandağ Belediye Başkanımız Sayın Mithat Nehir’in öncülüğünde, Bitkisel Atık Yağ ile ilgili ‘Geri Dönüşüm’ projemizi sürdürüyoruz. Son olarak, Atatürk Mahallesi’nde bulunan bir işletmede birikmiş olan 100 kg lik yağ Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüzce teslim alındı. Ayrıca, hizmete yeni açılan işletme sahipleri ile de atık yağların toplanması ile ilgili sözeşme imzalıyor ve işletme çalışanlarına atık yağ konusunda bilgilendirme çalışmalarında bulunuyoruz. Duyarlılık gösterip bu projeye destek olan kurum ve işletmelerimize teşekkür ederiz. İlçemizdeki diğer kurum ve işletmeleri de bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz” İfadelerine yer verdi.