Ramazan Bayramı dolayısıyla, İlçe Kaymakamı Murat Kütük, Belediye Başkanı Mithat Nehir, Garnizon Komutanı Emrah Nergis’in katılımıyla bayramlaşma programı, bayramın birinci günü, 15 Haziran Cuma günü Samandağ Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Programa, Daire Müdürleri, sivil toplum kuruluş ve siyasi parti temsilcileri, din ve kanaat önderleri,Muhtarlar, belediye meclis üyeleri, işadamları ve halktan çok sayıda kişi katıldı. Bayramlaşmada, dört farklıinanç temsilcileri bir araya gelerek bayramlaştı ve tüm dünyaya Samandağ’dan barış, hoşgörü ve kardeşlik mesajı verdi. İlçe Kaymakamı Murat Kütük “İnsanları sevgi, saygı ve kardeşlik duygularıyla kaynaştıran, birlik ve beraberlik ruhunu geliştiren, toplumsal dayanışma ve yardımlaşma hislerinin yoğun olarak yaşandığı bir Ramazan Bayramı'na daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
Bayramlar insani, millî ve manevi değerlerin yeniden yeşertilmesi ve hayata geçirilmesi açısından büyük önem taşıyan müstesna günlerdir.
Ramazan Bayramı; cömertliğin, rahmetin ve bereketin bol olduğu, dargınlık ve kırgınlıkların unutulup milletin birbirine her zamankinden daha fazla kenetlendiği ve gönül birliği oluşturduğu dinî bayramlarımızdandır.
Hepimiz için büyük anlamlar taşıyan, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren, dostluk ve barış ortamı oluşturan bu bayramı, dayanışma ruhumuzu, kardeşlik bağlarımızı pekiştirecek bir fırsat olarak görmeliyiz. Bayram günleri, sevme sevindirme günleridir. Bu sevinci ailemizle, dostlarımızla, komşularımızla, kapısının çalınmasını bekleyen kimsesiz vatandaşlarımızla, huzurevindeki yaşlılarımızla, şehit aileleri ve gazilerimizle birlikte yaşamanın birlik ve beraberlik duygularımızı arttıracağına inanıyorum.

Bizlere özgürce ve huzurla bayramları kutlama imkanı veren başta devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve yüce devletimizin birlik ve beraberliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve gazilerimizi minnetle anıyorum.
Bu vesileyle, tüm vatandaşlarımızın bayramlarını tebrik eder, Ramazan Bayramının tüm Samandağ halkına ve bütün vatandaşlarımıza sağlık, huzur ve mutluluklara vesile olmasını temenni ederim. “ dedi.

Belediye Başkanı Mithat Nehir “ Bayramlar; kardeşliğin pekiştiği, sevgi, saygı ve hoşgörü duygularının güçlendiği önemli günlerdir.
Bayramlarımız, günümüz dünyasında yaşanan olumsuzlukların bir gün son bulacağına dair daha yaşanabilir bir dünya, aydınlık bir geleceğin tesis edilmesi adına umutlarımızı yeşerten, kuşaktan kuşağa aktarılan insanlık mirasıdır. Ramazan bayramının tüm kavgaların, kırgınlıkların, savaşların bitmesine vesile olmasını diler; Ramazan Bayramının, öncelikle Ülkemize ve Tüm Dünyaya Barış, Huzur, Adalet ve Yeni Başlangıçlar Getirmesini Temenni ediyorum. Tüm Halkımızın Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar; sağlık ve mutluluk dolu günler dilerim. “ ifadelerine yer verdi.
Bayramlaşmaya katılanlar, ülkemizde ve dünyada barışın hoşgörünün ve kardeşliğin daim olması temennisinde bulundular.
Bayramlaşmanın ardından Ako Organizasyon tarafından hazırlanan ikramlar sunuldu.
Daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ziyaret edildi.