Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir,19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını yayımladığı mesajla kutladı.19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir,”Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk,silah arkadaşları, Anadolu’nun kahraman vefakar,cefakar halkı , bundan tam 99 yıl önce Samsun’dan başlayan bağımsızlık ve kurtuluş mücadelesini tarihin onur sayfalarına kazımıştır. Cumhuriyeti’nin kurulmasına giden yolun başlangıcı,modern Türkiye'nin temellerinin atıldığı bu tarih, aynı zamanda geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz içinde bayram olarak kutlanmaktadır. Büyük önder Atatürk’ün, bugünü gençlere armağan etmesi, Gençliğe olan inancını ve güvenini göstermektedir. Gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler.Gençler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti Cumhuriyete sahip çıkarak,çağdaş uygarlık düzeyinin aşılması için görevlerini yerine getirmektedirler. 19 Mayıs 1919’da başlayan büyük yolculuğun 99. Yıl dönümünde çağdaş,laik,bilimsel düşüncenin ışığıyla harmanlanmış, aydınlık geleceğimizin teminatı gençlerimizin, yarınlarımıza umut olacağı inancıyla, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.”İfadelerine yer verdi .